Knusse zithoekjes in een kempisch jasje Deil

Zodra je het ziet weet je: dit klopt. En hoe! De Kempische bouwstijl van dit prachtige huis is het uitgangspunt geweest voor de tuin. De Kempische stijl zie je terug in de royale opzet, de mix van groen en grind en de juiste details. Kous Hoveniers zorgde voor het advies, ontwerp, realisatie en doet drie keer per jaar het onderhoud aan de tuin.

Vergelijkbare projecten

Alles over dit prachtige project

Het 850 m2 grote perceel in Deil bestond uit veel grind, gras en hagen om de privacy te waarborgen. Die privacy moest behouden worden – of vergroot worden – en de tuin kon wel wat meer aankleding gebruiken. De opdracht: een tuin in harmonie met de woning. Een uitdaging die we graag aangaan!

Sterke accenten in een grote tuin

Bij een perceel van deze afmeting gaan we uit van de ruimte die er is. Dat betekent een tuinontwerp met ruime vlakken, grote elementen en sterke accenten om de tuin body te geven. Deze Kempische tuin is een lust voor het oog en heeft heerlijke plekjes om je even terug te trekken.

 

Organische vormen komen terug in het lijnenspel van de tuin. De in wolkvorm gesnoeide hagen worden afgewisseld met grote vierkante plantenbakken met verschillende type planten. Tegels en grind brengen de tuin in balans. De perfecte tegenhanger voor het royale groen.

Royale entree

Een huis met zo’n uitstraling vraagt om een royale entree door middel van een trap over de breedte. Links en rechts van de voordeur staan taxussen in een mooie ronde vorm. Dankzij het hoogteverschil van zowel de traptreden als de hagen in wolkvorm, behoudt de entree zijn privacy.

Verschillende terrassen

Op verschillende plekken rondom het huis zijn terrassen geplaatst, omgeven door groen in verschillende hoogtes voor een intieme setting. Een bakje koffie aan de grote tuintafel of genieten in het avondzonnetje, in deze tuin is aan alles gedacht. Echt een tuin om op elk moment van te genieten!

Kleigrond met de juiste beplanting

Het huis in Deil staat op kleigrond. Dat vraagt om specifieke beplanting; niet alle plantensoorten zijn geschikt voor kleigrond. Onze tuinexperts weten precies welke planten op een kleigrond goed gedijen en tegelijkertijd winterhard zijn. De bodembedekkers en vaste planten zijn daarbij ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk: het groeit dicht, waardoor onkruid bijna geen kans krijgt.

Deze planten groeien goed op kleigrond en zijn winterhard
  • Beukenhaag: Fagus sylvatica
  • Laurierhaag: Prunus laurocerasus "Novita"
  • Smeerwortel: Symphitum grandiflorum
  • Blauwgras: Sesleria autumnalis
  • Ooievaarsbek: Geranium "Rozanne"
Stijlvolle en onderhoudsarme oprit 

De bewoners hadden zelf al gekozen voor grind in de tuin en op de oprit. Dat past perfect bij de Kempische stijl, dus dat houden we zo. Onder het grind hebben we grindplaten en worteldoek geplaatst. Ideaal om onkruidgroei tegen te gaan en tegelijkertijd water doorlaatbaar. Win-win dus.

 

Ook hebben we rvs-omranding toegevoegd. Dat houdt het lijnenspel van het grind strak én maakt een mooie afscheiding tussen tuin en oprit. Fijne bijkomstigheid: rvs roest niet en gaat dus jarenlang mee!

Werknemer

Zullen we kennismaken?

Dat is het cijfer wat onze klanten ons geven, en daar zijn wij erg blij mee!

Volg ons