Informatie aanvragen

Je eigen groentetuin.

Veel mensen denken dat je een grote tuin nodig hebt als je zelf groenten, fruit en kruiden wilt gaan kweken. Dit is echter helemaal niet waar. Er zijn veel manieren om, ook met weinig ruimte, je eigen moestuintje te beginnen.

  
Hier vind je ideeën en tips voor het creëren van een moestuin in zowel grote als kleine ruimtes.

Potten.

Potten zijn in verschillende maten te verkrijgen en je kunt ze altijd wel ergens kwijt. Kleine boompjes, zoals olijfbomen of perzikbomen, kun je makkelijk kwijt in een mooie pot. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en geven een leuk gezicht aan je tuin of balkon.

In de lucht.

Hangbakken en hangmanden zijn een goed alternatief om in te kweken. Dit kan zowel aan de schutting als aan het “plafond” van een balkon. Zorg dat de bakken zo veel mogelijk uit de wind hangen. Ook zijn er speciale zakken te koop om in te kunnen kweken. Deze zakken zijn gemakkelijk aan een muur of schutting  te bevestigen en zijn zeer ruimtebesparend.

Je eigen groentetuin.

Kweekkasje.
Je zou ook een kweekkasje aan kunnen schaffen. Een kweekkasje geeft over het algemeen een sneller resultaat door het vasthouden van de warmte. Door het gebruik van de warmte is een kweekkasje geschikt voor een breder assortiment groenten.

Het teeltplan.
Voor een goede oogst is het verstandig om een teeltplan te maken. Dit is niet alleen voor dit jaar belangrijk, maar ook voor het jaar daarop. Om de grond gezond te houden is een rotatiesysteem erg belangrijk. 

Welke groenten wil je kweken?.
Belangrijk voor het kiezen van groenten is om te kijken wat jij lekker vindt. In de winkel liggen vaak commercieel interessante groenten, maar er zijn veel meer mogelijkheden dan de standaard soorten. Zo kun je kijken naar vergeten groenten, of groenten die erg lekker zijn maar er niet mooi uitzien.

Aart Kous

Wilt u meer weten?

Neem contact op met Aart Kous: 0342 474 465 aart@koushoveniers.nl
Lees meer over ons
Terug naar overzicht